onsdag 10 februari 2010

2010, är det val i år igen?

Opinionsbildarna i Sverige har ganska exakt 30 veckor kvar innan svenska folket går till valurnorna. Vilken fråga är viktig för dig? Vilket parti är viktigt för dig? Vilka politiker vill du ska ha makten över dig och din vardag de närmaste åren?

Handen på hjärtat, hur intressanta är egentligen dessa viktiga frågeställningar? Det finns ju så många andra mer närliggande problem att lösa varje dag. Som snöskottning, läxläsning, räkningar, skidresa eller inte, eller är det något bra på TV ikväll? Valet är ju inte förrän i september.

Men hur kan vi bäst engagera oss i politiken? Eller inte. Politiska beslut styr våra liv vare sig vi vill det eller inte. Och behöver politik vara så fruktansvärt tråkigt? Nej, självklart inte. Men när partiledar-debatterna haglar över oss så blir det lätt tråkigt, abstrakt och nördigt.
(I synnerhet i TV, radio är ett mer förlåtande medium för våra partiledare.)

”Ingen kommer undan politiken” är en blogg för alla er som inte orkar engagera er i dagens politiska klyverier. Den kommer att titta på den politiska verkligheten med nya naiva ögon. Och ställa de frågor som inte så ofta ställs. Varmt välkomna!

Populära inlägg