fredag 26 november 2010

Docu-politics någon?

Filmkameran har en enorm dragningskraft, så även på våra folkvalda politiker. Och en stilla önskan från redaktionen är en "bakom-kulisserna-skildring" av maktens korridorer i den svenska riksdagen.

I ett nyhetsinslag av SVT:s Love Benigh väcktes plötsligt denna längtan: Vad är det dom tisslar om där bakom? Är det inte Birgitta Ohlsson som skyndar fram där borta? Visst gillar han TV-kameror, utrikesministern. Och vad gör Thomas Östros, sitter han och fikar?

Mer docu-politics! Och i väntan på att statstelevisionen inser potentialen i denna nya genre, får vi vår längtan tillfredsställd genom den nya filmen "Fyra år till". En politisk romcom utlovas, "glöm knastertorra partiledardebatter och sega utskottsmöten" nu ska politikernas mer smarta, sexiga, snygga och roliga egenskaper visas upp, enligt regisörren Tova Magnusson.

Är det måhända just därför som statsminister Fredrik Reinfeldt, efter flera veckors medie-skugga, plötsligt dyker upp i den ruggigt smöriga TV4-pratshowen "Hellenius Hörna" och pratar om, just det, kärlek. Är det detta som kallas för "Det nya borgerliga uppdraget", anyone?

Populära inlägg