torsdag 27 januari 2011

Moderata pinsamheter del 1

Ilskan lägger sig som ett grått moln över huvudstadens idrotts- och föreningsengagerade medborgare. Orsaken är den moderata rookien Regina Kevius beslut att minska bidragen till stadens ideella föreningar med tio miljoner kronor. Riksdraken SvD har i ett antal artiklar granskat beslutet och reaktionen från stadens föreningsaktörer och oppositonspolitiker har varit intensiv, förundrad och kränkt.

Det moderata idrottsborgarrådet har då svarat med att det är "för lätt att luta sig tillbaka och bara söka bidrag" som ideell förening och att det går alldeles utmärkt att finansiera stadens ideella ungdomsidrott med sponsrade slantar från näringslivet. Och plötsligt spred sig chockvågorna över huvudstadens alla hårt arbetande ideella idrottsledare som inte alls känner igen sig i fröken Kevius marknadsliberala inställning till föreningslivet.

Stockholms idrottsrörelse satte ned foten med besked och nu backar idrottsborgarrådet i vad som liknar den rike mannens pinsamma prutning på fattigmansmarknaden. "Okejdå, fem miljoner kronor extra kan ni få, men då är jag riktigt snäll", kontrar Kevius. Men som Svenska Dagbladets sportchef Ola Billger lakoniskt konstaterar: Då fattas ju fortfarande hälften.

Idrottsnämnen i Stockholms stad skriver tjusiga manifest om att satsa på nya, uppgraderade idrottshallar. Men med vad ska de fyllas? Tok-sponsrade företagsevent, kanske.

Populära inlägg