torsdag 7 april 2011

Veckans snackis: Maudan

Nu har det publicistiska drevet bockat av Juholt. Dags för Maud Olofsson att äntra den mediala scenen. Och allt började med det nyponfräscha statsrådet Anna-Karin Hatts ordrika inlägg på DN Debatt, där moderliga begrepp som varm och grön dröjer sig kvar, men vars innehåll nog mer förvirrar än förtydligar. Vad står Centerpartiet för egentligen? Begrepp som "politikens entreprenörer" tangerar floskel-gränsen (är det alla flitigt bidragssurfande lant- och jordbrukare?) och de "åtta viktiga områden" som Hatt vill ta ledarskapet för är snudd på politiskt generiska.

Centerpartiets varumärke börjar bli urvattnat som det heter på branding-språket. Och då höjs rösterna, som ett sista desperat drag, för att byta ut partiledaren, kanske mot en frälsare, som enligt Fredrick Federley "får det att skina i folks ögon" och som kan klara fyraprocent-spärren inför valet 2014.

Och Maudan då? Ja, hon låter hälsa från sanddynerna i Abu Dhabi att hon sitter kvar, så länge hon har kul. Och det roliga kanske börjar ta slut nu, med rullande Vattenfalls-bonusar, utbyggd kärnkraft och ett spretande parti med en självbild som gått vilse i det socialliberala träsket.

Ett ljus i center-mörkret bjuder vi gärna på: läs om årets Lantbruksbarometer från LRF. Sveriges bönder trivs som aldrig förr!

Populära inlägg