fredag 9 september 2011

Saab-krisen: Mullers Master Plan

Snälla Victor Muller, inga mer planer, drömmar, scenarier och sagor om nio liv. Nu är det bara att inse faktum: det finns ingen Master Plan för att rädda Saab-fabriken i Trollhättan. Leverantörsskulder i mångmiljardbelopp, några futtiga miljoner på banken och obetalda löner till de anställda är i den verkliga världen tydliga tecken på att företagets verksamhet har havererat. För. Länge. Sedan.

Men denne sjubarnsfader från Holland verkar drivas av en outsinlig källa av optimism och övertalningsförmåga. Vad är det egentligen Victor Muller vet som vi andra inte känner till? Länge nog har herr Muller haft medias totala uppmärksamhet, men nu börjar tilltron till honom sakta falna och en konkursansökan ter sig alltmer som en efterlängtad befrielse.

En eloge till alla tappra Saab-anställda som vägrar att sluta tro på en räddning. Men nu är det hög tid att sluta tro på sagor à la Victor Muller. En konkurs-ansökan kan mycket väl vara precis vad Saab-haveriet behöver. Varumärket, den tekniska kompetensen och de anställdas lojalitet förtjänar en omstart post-Muller. Nu.

Populära inlägg