fredag 13 januari 2012

Fredrik Försvann

Bekännelselitteraturen dominerar media utrymmet dessa dagar. Före detta statsministrar gör come-back i euro-debatten. Vänsterpartiet spås en tydligare roll i det politiska spelet om makten. Plus-Sverker rör om i grytan med sina tre F i "Sverkers Stora Strid". Men vad som inte syns, hörs eller yppas är gestalten och rösten från Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.

Okej då, han syntes vagt hos Mats Knutson i Rapport häromdagen, men det gnistrar ju inte precis om mannen som sägs kunna tolka den svenska själen och viljan. Och det gnistrar inte heller om statsråden som lite ängsligt vankar runt sin ledare dessa dagar.

Därav det sug på mer av den f d landsfadern Göran Persson som svepte som ett sus genom media-Sverige härförleden. Persson har en åsikt, en tydlig stämma och en auktoritet som just nu överglänser hela Alliansregeringen. Och som spelar den sittande regeringen i händerna så pass, att funderingerna kring vem som betalar för Perssons dyrbara konsult-tid gärna seglar upp.

"Nu är det tystare och tråkigare" skriver Widar Andersson i S-märkta Folkbladet och får medhåll från sina kollegor på både DN och Sydsvenskan. Ja, kära regering, börjar ni bli regeringströtta?

Populära inlägg