måndag 9 januari 2012

The new new thing

Vi blickar ut på ett helt nytt år - 2012. Ännu ett oskrivet blad men politiskt har det kick-startat med Vänsterpartiets kongress i Uppsala. En riktigt uppfriskande politisk bevakning har ramat in valet av V:s nye partiledare, Jonas Sjöstedt. Välklädd, vältränad och välformulerad.

Liksom nestorn och partikamraten C H Hermansson rör sig Sjöstedt privat emellanåt i mer borgerligt klingande världar, vilket säkert gör honom mer lockande att lyssna på. Och visst är det så att Vänsterpartiet kan få en flygande start genom en ny, mer modern och mindre agitoriskt aggressiv politisk retorik. Det kommer om inte annat att bli en ny, politisk röst som kan möta upp statsminister Reinfeldts mer inlyssnande och stillastående tolkning av arbetslinjen.

Vi behöver en mer laddad politisk debatt, vi behöver en riksdag med tydliga, politiska alternativ. Kanske kan det nya Vänsterpartiet vara med och driva den rörelsen framåt. Om inte för makten, så för dynamiken i en mer välspelande riksdag, med mer än ett regeringsalternativ.

Populära inlägg