tisdag 12 juni 2012

Fabror Fredrik flimrar förbi

Han dyker upp emellanåt, men däremellan är det förvånansvärt tyst från statsministerns kansli. Vi brukar roa oss med att "googla" Fredrik Reinfeldt i landets olika nyhetsmedier, och det är oroväckande glest mellan träffarna. Sveriges statsminister varken syns eller hörs särskilt ofta, och frågan som dyker upp är om det är så smart med tanke på vikande opinionssiffror och stundande val?

Senast han dök upp i landets radiokanaler var i Ekots lördagsintervju och där tillbringade han ca 35 minuter med att slingra sig kring frågan om etniska eller etniskt födda svenskar, om den ökade brottsligheten, om begreppet massarbetslöshet. Statsministern hummade ibland "kan stämma" eller "just så" men det mest rubrikskapande han lät undslippa sig var nog att "statistiken inte säger hela sanningen".

Men mannen har ju potential, och det är en gåta varför inte riks-strategen himself, Per Schlingmann, inser detta. Fredrik Reinfeldt skulle behöva byta ut det allvarsamma tonläget han ständigt fastnar i, i jakten på landsfader-rollen, det ständigt förträngda leendet och allehanda s k härskartekniker.

Sveriges statsminister har en gång sagt att han "går sida vid sida med folket vars förtroende han bär". De senaste opinionsmätningarna visar snarare på motsaten, att Fredrik Reinfeldt isolerat sig i en egen makt-bubbla, vid sidan av samhällsutvecklingen och dess problem.

Därför kan vi nu konstatera följande: Fredrik Reinfeldt, det är dags att börja agera som Sveriges statsminister. Våga synas mer, våga erkänna svagheter och misstag (inte skylla på s-regeringar, finanskris eller utrikesfödda), våga vara mänsklig, helt enkelt.

Be nu @perschlinmann om tillstånd att sätta dig på skolbänken hos Ledarstudion och "Akademin för det uttrycksfulla ledarskapet", där snart hela Sveriges högdjur inom näringslivet och enligt ihärdiga rykten, även hovet har klippkort...vi bjuder på en länk här.


Populära inlägg